2013. július 25., csütörtök

Filmélmény - Gonosz Halott

Na hát túlestem ezen a rettegett horroron, és legnagyobb csalódottságomra nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Az elején még persze az ujjam résein kukucskáltam ki, de csak mert annyi helyen olvastam, hogy milyen para, meg milyen undorító, meg hát azért a trailer is elég jól sikerült. Ezzel szemben nagyjából fél óra elteltével már semmi félelem nem volt bennem, minden kiszámítható volt, és egészen hihetetlen számomra, de röhögtem rajta. Ilyen sem volt még velem soha, hogy én egy horroron röhögjek, de ez a film annyira nevetséges, hogy nem lehetett komolyan venni. Nagyon csalódott vagyok, sokkal jobbra számítottam. Eleve a démoni megszállottsággal kapcsolatos filmek a kedvenceim, egész armadával vannak ilyen mozijaim, és szinte remegtem egy újabb ilyen alkotásért, erre kaptam ezt... A karakterek nullák, a sztori lapos (bár ezt lehetne a régi verzió számlájára írni, hiszen nem változtathatták meg a 81-es verziót), na de a látvány, hát az valami borzalom. A maszkokra, sminkekre még azt mondom, hogy oké, de ahogy azokat használták..! Ebben a filmben annyi vér folyt ki egyetlen emberből, hogy egy 20 fős vámpírcsalád jóllakott volna belőle. Minden annyira mű és izzadtság-szagú volt, érezni lehetett, hogy a lapos történetet a látvánnyal próbálták meg ellensúlyozni, csak nem jött össze a dolog. Mindenütt csak literszámra spriccelő vér, röpködő testrészek, ordítozás, még több vér és még több agyatlan mészárlás... Ez sosem volt az én stílusom. Én azt szeretem, ha egy gyilkos - jelen esetben a démonunk - kreatív. Márpedig ismerve a démonos horrorokat, igen jóféle, elmebeteg dolgokat ki lehetett volna hozni belőle, ehhez képest olyan langyi dolgokat kaptunk, mint pl. hogy egy csaj kicsit nagyobbra vágja a száját, a másik lefűrészeli a karját (ezek olyan szokványosak), de a kedvencem az, amikor telelövi magát a csajszi százas szögekkel, és aztán a démon távozta után, haldoklás közepette megkérdezi a sráctól, hogy miért fáj az arca.... Talán mert, öhm... TELE VAN AZ ARCOD SZÖGEKKEL?! Facepalm... A vége volt a csúcspont, mikor a földből kimászó (!!!!) démont a leányzó láncfűrésszel kettémetéli - akkora mennyiségű vér dőlt ki abból az aszott kis izéből, hogy Viktorral egy emberként röhögtünk fel, egyszerűen szürreális volt. Nagyon csalódott vagyok, lelkileg sokkal durvább, pszichósabb filmre készültem fel, ehhez képest csak szánalmas gusztustalankodást kaptam. Egyedül a film elején látható égetéses részt tudnám jónak titulálni, amikor apuka felgyújtja a saját lányát, mert ott lgalább volt egy kis dráma. Nagyjából addig a 10 percig tartott a lelkesedésem. Senkinek nem ajánlom, hacsak nem szereti valaki az értelmetlen mészárlásos filmeket.

7 megjegyzés:

  1. Na ja, de azért kérdezi meg, hogy miért fáj az arca, mert addigra kiment belőle a démon, mint az égetett lányból is a folyamat közben. Mindenesetre én leginkbább a hippisrácot pofoztam volna fel, hogy VAZEG, ODA VAN ÍRVA, HOGY NE OLVASD EL ÉS FEL, ÉS ÁT VAN HÚZOGATVA!!! Erre mit csinál? Na mit? Eleve lehetetlen módszerrel kideríti, mi van ott, és szépen felolvasgatja :-D Aztán meg úgy csinál, mintha nem tudná, mi lenne. Ja, és miért nem belé megy a köcsög démon, ha ő hívta elő???

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, ott én is felhördültem, hogy nem lehet valaki ennyire idióta (hippi fickó) :))

      Törlés
    2. Hát nekem akkor is nonszensz volt, hogy abszolút nem érzékelte mi történt az arcával. Mondanám, hogy megtapogathatta volna, de addigra sajnos nem maradt egy keze sem :D És igen, a könyv elolvasása... Végül is csak szögesdróttal van leszíjazva és minden oldalra beleírták, hogy NE OLVASD EL, azért csak el kell olvasni. Pedig már a Múmiánál is megtanulhattuk volna, hogy egy könyv felolvasása mindig bajt okoz. De azért a végén a hippi fickó is kap egy adag démont - csalódott is lettem volna, ha nem, elvégre a fiatal srácot is meg kell ölnie valakinek. Ettől függetlenül ez a film katasztrófa volt.

      Törlés
    3. Közben még féltem, de utólag nem, ez sok mindent elmond, pedig nekem nem annyira edzett a lelkem horrorok szempontjából. A régebbit pedig megnézem, hátha jobb, mint ez :-D Majd írok, hogy milyen volt...

      Törlés
    4. Én csak az elején, de akkor is inkább a beharangozása miatt. Én sem vagyok egy edzett ember horrorok szempontjából, a legtöbbtől nagyon félek, de ez tényleg silány volt. Azon csodálkozom, hogy közben meg minden kritikus dicséri :O Kíváncsi leszek a beszámolódra a régivel kapcsolatban, talán az jobb lesz, mint az új, elvégre mindenből az eredeti az igazi :)

      Törlés
  2. Több rossz klisét használtak benne, főleg, amit itt feljebb említetek is.
    Mondtam, hogy nem nagy szám.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, sajnos igazad lett. Elpocsékoltam másfél órát az életemből :(

      Törlés