2013. május 26., vasárnap

Túl a filmen, túl a könyvön

Még pénteken kiolvastam a Smaragdzöldet és valami fantasztikus volt! Bevallom nagyon megdöbbentett a végén lévő csavar, amit most nem írok le, mert lehet akad olyan olvasó, aki még nem tudja és nem szeretném számára lelőni a poént. Viszont ha úgy vesszük lehetett is rá számítani, csak én valahogy túl... hm, hogy is fogalmazzak... szóval nem vagyok elég logikus gondolkodású ahhoz, hogy magától értetődő következtetéseket vonjak le bizonyos cselekményszálak alakulásából :D (ezzel most nagyon finoman megfogalmaztam, hogy sík hülye vagyok az ilyesmihez :D) Szóval számomra kellemes meglepetést okozott a vége, viszont nagyon-nagyon tetszett a két főszereplő sorsának alakulása, úgyhogy elégedett vagyok a befejezéssel :)
Ezen kívül Sayitame javaslatára megszereztem magamnak németül a Rubinpiros kötetből készült filmet német nyelven és meg is néztem. Vagy is hát fogjuk rá, hogy megnéztem, mert inkább végig szenvedtem. A német nyelv számomra egyszerűen fülsértő, szinte alig bírtam ki a film teljes játékidejét. Felállt tőle a szőr a hátamon, így annyira nem is tudtam élvezni a dolgot. Aztán ahogy megjósoltam, a főszereplő leányzó nem vált be számomra, én másmilyennek képzeltem el Gwendolynt, Gideon viszont wahh, és huhh! :D Szóval ő vitte a prímet, illetve a gróf szerepére is remek színészt találtak. Ja, aki még nagyon tetszett, az Charlotte volt. Tökéletes volt a szerepre, pont ilyennek képzeltem el őt. Maga a cselekmény néhol kissé homályos volt, mert hát nem most olvastam a könyvet, viszont ha egyáltalán nem ismertem volna a sztorit, semmit nem értettem volna a filmből. És mivel a csodás nyelvezet megakadályozott a mozi maradéktalan élvezetében, ezért a közeljövőben rá fogom venni magam arra, hogy újra megnézzem. Azért remélem készül majd hozzá szinkron, mert ezt hosszú távon nem fogom bírni. Utólag is elnézést kérek a német nyelv kedvelőitől, de én sajnos nem szenvedhetem. Szóval a könyv pazar volt, a filmmel pedig még újra próbálkozom.

4 megjegyzés:

  1. Smaragdzöld még nálam vár a vizsgaidőszak végéig, de a filmet én átpörgettem gyorsan, a kíváncsiság győzött... nekem mondjuk semmi bajom a német nyelvvel (sőt, bár három éve nem gyakoroltam és így konkrétan kiesett az egész, ettől függetlenül imádom, iszonyat logikus az égész, és a hangzásával sincs bajom, míg pl a francia... fujj :D), de én sem értettem sokat belőle. Majd nyáron gyakorlásképpen megnézem párszor :D. Azért látszik, hogy nem volt nagy a költségvetés, de szerethető filmnek tűnik, Gideon meg ... hm (paskolnám, ahogy a csajokkal szoktuk mondani :D).
    Velejéig romlott vagyok, de nem tudott nem feltűnni, hogy nem spórolták el a csókjelenetet a végén, Hollywoodban is így kéne, a kicsi fangirl a lelkemben lehet nem háborogna annyit. :D
    A másik posztnál írt kommentedhez meg még hozzáfűzném, hogy igen, tervezek újra blogolni, majd ha elkezdődik a nyári szünet... annyira sok minden változott mostanában körülöttem, nem is árt, ha összeszedem a gondolataim és kiírom valahová, most már teljes inkognitóban - túl sok ismerősöm talált meg a régi blognál, egy idő után már nem szívesen írtam oda. Remélem lesz hozzá hangulatom, kicsit hiányzik azért. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát a franciát én sem kedvelem, bár igazság szerint kevés nyelv van, amit kifejezetten szépnek találok. Általában olyanok fognak meg, amik senki másnak nem tetszenek, mint a bolgár, vagy az örmény, amiknek ízes hangzása van :) Igen, eléggé occó verzióban készült ez a film, kár érte, mert egy ilyen jó történet szerintem megérdemelt volna egy profibb összeállítást is, de azért így sem rossz. A csókjeleneteket meg valóban nem lenne szabad lespórolni sohasem, kell ez a lányok lelkének, na :D Az újra blogoláshoz sok sikert kívánok, remélem én is olvashatlak majd, mert szerettem a gondolataid :)

      Törlés
  2. Nekem a német örök szerelem, mag a japán, de az olasz sem hangzik rosszul.. :)
    Ha odáig jutok majd vizsgák után, hogy újra nekifogok, majd küldök egy mailt. :) Köszi az érdeklődést így előre is, megható, hogy szeretted olvasni a blogom anno
    :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Juj tényleg, a japánt is imádom! A mailt pedig előre is köszönöm :)

      Törlés