2012. december 13., csütörtök

Újabb karácsonyi TAG


Ezt a kis kvízt djkaty blogján találtam és most én is kitöltöm. Egy kicsit más, mint az előző, habár néhány hasonló kérdés itt is megtalálható. Ez persze engem nem zavar, hiszen a végletekig tudnék áradozni és írni a karácsonyról :)

A kérdések:

1. Melyik a kedvenc ünnepi (karácsonyi) körömlakkod?

Ilyenkor csakis piros körömlakk jöhet szóba arany csillámokkal. Van egy nagyon szép színű piros Vivien lakkom, amire rákenem a Lovely egyik arany csillámos fedőlakkját, és máris kész az ünnepi körömfestés :) Persze ha találnék egy olyat, ami már önmagában arany csillámos, tuti megvenném.

2. Melyik a kedvenc ünnepi (karácsonyi) filmed?

Ez a kérdés a másik Tag-ben is megtalálható volt, a válaszom most is a Patrick Stewart féle Karácsonyi ének. Viszont meg kell említenem, hogy a Karácsony Artúr, a Télapu, és a Polar Express is előkelő helyen állnak a kedvencek listáján.

3. Mutasd meg a kedvenc téli kiegészítődet!



Hűha, jó kérdés. A kesztyűt, a sapkát és a sálat leszámítva talán a brossomat tudnám ide sorolni, amit a  szövetkabátomon hordok. Képet róla nem tudtam készíteni, mert a fényképezőgép úgy döntött, hogy elbújik előlem, így csak egy hasonló ékszert tudok mutatni. Igaz, ez egy gyöngy-gyűrű, de a formája és a színvilága teljesen megegyezik a brossommal. Eddig mindenki dicsérte, mert nagyon jól feldobja a fekete kabátomat :)

4.  Írd le vagy mutasd meg a kedvenc karácsonyfadíszed.

Képem erről sincs, ezért inkább leírom. Anyósoméktól kaptuk azt a helyes és romantikus kis karácsonyi díszt, amit minden évben elsőnek teszünk fel a fánkra. Ez amolyan családi hagyomány, mert amíg anyuékkal éltem volt egy nagyon régi libás, csíptetős díszünk, ami még a nagymamám fiatal korából való, és náluk mindig ez volt az első dísz, ami a fára került. Mi tovább vittük ezt a szokást, és nekünk is lett amolyan családi ereklyénk. Mikor először karácsonyoztam Viktoréknál akadt meg rajta a szemem. Sima áttetsző gömbdísz, amit sok-sok üvegfestéses szívecske díszít. Egyből megtetszett, és mivel anyósom látta rajtam a rajongást, nekünk adta - azóta ez a szívecskés-áttetszős dísz kerül fel először a fánkra, amit mi csak szerelem-gömbnek hívunk :P

5. Ha egy kívánságod még idén teljesülhetne, mi lenne az?

A kívánságokkal az a baj, hogy mindig limitálva vannak. Nem tudnék csak egyet kívánni, annyi mindent szeretnék. De talán most azt vágyom a legjobban, hogy a családomnak, szeretteimnek, barátaimnak teljen meghitt, békés, boldog légkörben az ünnepe, arcukon ragyogjon a mosoly és hogy minél tovább lehessünk együtt :)

6. Ha megcsókolhatnál egy hírességet a fagyöngy alatt, ki lenne az?

Hát ezen sem gondolkodtam még. Érdekes módon az egyetlen férfi, akit csókolgatni vágyok az a férjem, de üsse kavics, választok valakit. Ő régi nagy kedvencem, Skorpió jegyű, skót nemzetiségű és szememben az egyik legsármosabb, legvonzóbb férfi a színész-világban; Gerald Butler.




A Dracula 2000 című filmben teljességgel megbabonázott, de Attilaként sem volt rossz :P

7. Mi az újévi fogadalmad?

Nem igazán szoktam fogadalmakat tenni, inkább csak bízom benne, hogy a következő évem is olyan jól fog telni, mint az előző. Fogalmazzunk úgy, hogy inkább a pillanatnak élek, ezért nem fogadalmakkal törődöm újévkor, hanem azzal, hogy minél több romantikus, ünnepi percet tölthessek a férjemmel :)

8. Mi ad Neked energiát az ünnepi őrületben?

A gondolat, hogy idén is szép karácsonyunk lehessen, és hogy lássam a szeretteim arcán a boldogságot, mikor összegyűlünk és jókat beszélgetünk, nevetünk, ajándékozunk. Ezekre szoktam gondolni, de egyébként érdekes módon rám majdhogynem egyáltalán nincs hatással az ünnepi őrület. Mások persze már hetek óta meg vannak kergülve, de az én életemből ez teljesen kimarad, ugyanis nem rohangálok fejvesztve ajándékok után, nem megyek hitelbe egy karácsonyi vacsora miatt és nem kapok idegösszeomlást, hogy a nagy kapkodásban semmi sem sikerül. Élvezem a csípős, tiszta téli levegőt, a csillagos eget, a fényeket, a fűszeres illatokat és az ünnepi hangulatot :)

9. Hogyan telnek az ünnepek a családoddal?

A szüleim sajnos már nem ünneplik úgy a karácsonyt, mint régen, pedig szép emlékeim vannak róla. Mi viszont Viktorral minden évben nagyon készülünk erre, vagyis inkább én, ugyebár... :P Nem szoktam korábban kelni, mint általában, hacsak nem valami nagyon macerás kajára készülök. Tavaly wellington bélszínt csináltam, így akkor korán keltem, de talán most nem kell. Idén ugyanis lencseleves lesz füstölt csülökkel (tudom, hogy ez inkább szilveszteri étel, de Viktor kifejezetten ezt kérte), töltött kacsacomb párolt lilakáposztával, grillezett gombával és főtt krumplival, desszertnek pedig karácsonyi kuglófot sütök (és persze mézeskalácsot, de az alap). Ezeket késő délelőtt-délután elkészítem, majd 16 óra környékén feldíszítjük közösen a fát (elsőként a szerelem-gömb kerül a helyére!), megterítünk, majd este 18 óra környékén vacsorázunk és utána ajándékokat bontunk. Nálunk elmaradhatatlan a fényképezkedés, szeretem minden évben megörökíteni ezt a meghitt estét, amit csakis és kizárólag kettesben töltünk :) Idén mondjuk egy picit változik a dolog, mert 24-én délután lesz egy pár órás közös családi program, de utána miénk az este Viktorral :) Iszogatunk, táncolunk, karácsonyi zenéket hallgatunk és rengeteget nevetünk :)

10. Kedvenc ünnepi (karácsonyi) dalod?

Még mindig Bianca Ryan, akit az előző TAg-ben említettem.

11. Mutass egy gyerekkori karácsonyi képet magadról!

Sok karácsonyi kép van rólam kicsi koromból, de mindegyik sima fénykép formában van meg és sajnos nem áll módomban gépbe vinni őket. Még régebben a telefonommal lefényképeztem párat, abból tudok egyet mutatni, de a minősége, nos... minősíthetetlen :D Viszont a célnak talán megfelel.



Ez egy óvodai fotózás során készült közvetlenül az ünnepek előtt, és nagyon télies hangulata van :)

12. Melyik a kedvenc téli gyertyaillatod?

Fahéj, egyértelműen. Bár, mikor elmegyek a fenyővásárok mellett a pompás gyantaillat is lenyűgöz, de otthon kifejezetten a fahéjas-mézes sütemény illatát szeretem :) Ilyet nem tudom lehet-e kapni gyertyában, de sima fahéjat biztosan.

13. Melyik a kedvenc ünnepi (karácsonyi) édességed?

Hát naná, hogy a mézeskalács!


4 megjegyzés:

  1. Atyaég de rég láttam ezt a képet! Tiszta retro, amikor még szőke voltál és még láttalak is úgy :D Ettől a karácsonyi tagtől megint előjött a karácsony hangulat :)

    VálaszTörlés
  2. Bizony, régen volt, talán igaz sem volt :P A karácsonyi hangulatodnak pedig nagyon örülök ^^

    VálaszTörlés
  3. Szilvi,imádom a blogodat, annyira jó felfedeztem!!!^^
    Mindig találok benne v.mi érdekes, megható vagy épp szívet melengető bejegyzést!:)
    Ja, és amúgy Én is oda vagyok Gerard Butler-ért,nekem is pont a Dracula 2000-ben és az Attilában tetszett a legjobban!!! :D
    Na jó, a 300-ban is eléggé szexi volt... :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Micsoda dolgokra bukkan az ember lánya, ha néha kedve támad visszaolvasni a régi bejegyzéseit :D Hát kedves Dark Beauty, nagyon köszönöm az elismerést, örülök, hogy szereted az oldalam :) Én is mindig nézem a tiedet, nagyon kellemes és kedves, érződik belőle a bájos személyiséged :) És milyen igaz, a 300-ban sem volt rossz Gerald Butler :P

      Törlés