2012. december 2., vasárnap

Karácsonyi készülődés

Egy nagyon zsúfolt, mégis nagyon kellemes hétvégén vagyok túl. Most már lassacskán minden a karácsonyi hangolódásról, előkészületekről szól, és ez nálam sem volt másként. Persze mindent sikerült az utolsó pillanatra hagynom jó szokásomhoz híven, így eléggé kapkodva szereztem be az adventi koszorúm és naptáram kellékeit. Szerencsére a kreatív hobbi boltosok mindig gondolnak a hozzám hasonló kései madárkákra, így mindenféle szépségből tudtam válogatni, nem csak maradékokból. Ezután neki akartam állni elkészíteni őket, de úgy elúsztam az idővel, hogy már indulnom is kellett Viktorhoz, ő ugyanis szombaton is dolgozott. Tőle mentünk a Camponába vásárolgatni, ahol sikerült beszereznem egy csomag tüneményes kis karácsonyfadíszt.




Ahogy megláttam ezeket az angyalkákat rögtön éreztem, hogy jönnek haza velem :) Rajtuk kívül végre valahára megvettem az új Fairy Oak-ot (és egyelőre hihetetlen önfegyelemről teszek tanúbizonyságot azzal, hogy nem álltam neki és olvastam ki fél nap alatt, hanem várok vele, míg a mostani könyvemet befejezem), illetve találtam egy nagyon klassz kis szakácskönyvet.




Hamarosan karácsonyi bulit tartok itt nálunk, és ahhoz azt hiszem fogok találni néhány klassz receptet. Ja, és ha már szerzemények, Viktor jóvoltából megkaptam az Oriflame csomagom felét - egy fekete csillámos szemceruzát és egy szájfényt rendeltem.




A szemceruza egész jó, bár először kicsit aggódtam, mert ennek is csak a felülete volt csillámos, mint sok szemhéjpúdernek, de szerencsére a többi használat során is ott voltak a csillámok, csak kicsit kevésbé töményen. A tartóssága nem a legjobb, könnyen maszatolódik, de ez engem nem zavar, néha felfrissítem és ennyi. A szájfény a tubusban nagyon élénk rózsaszínnek látszik, de a valóságban csupán enyhe színt ad az ajkaknak, inkább rendkívül csillogós, nagyon szép. Még később számíthatok egy máz-kinyomó zacskóra meg egy eperkrém illatú kézkrémre is, majd azokról is írok pár sort, mert mindkettőre nagyon kíváncsi vagyok. Most viszont jöjjön a lényeg!




Íme az én gyönyörűséges, teljes egészében saját kézzel készített adventi koszorúm (na jó, a gyertyákat nem én öntöttem :D). Piros-arany, mert nekem a karácsony erről a két színről szól. A masnikkal volt néhány környi szenvedésem, és a gyertyák közül sem akart mindegyik rendesen beleszúródni a tűbe, de végül csak megoldottam. Sajnos a kép nem adja vissza tökéletesen a látványt, mert még arany csillámspray-vel is be van fújva :) Ma már meg is gyújtottam rajta az első gyertyát, olyan meghitt volt ^^ És a másik kis büszkeségem az idei adventi naptáram.




Mivel tényleg az utolsó pillanatra hagytam, ráadásul két napot csúsztam is vele, ezért valami egyszerű megoldást szerettem volna kitalálni. Zsákocskákat már nem lett volna időm varrni, így papírból hajtogattam kis batyukat, amiket aztán csurig töltöttem finomságokkal :) A tasakokat ennek a videónak segítségével készítettem el, nagyon könnyű és szerintem szép is. Talán ma este, vagy holnap végre meg is támadjuk őket, habár olyan szépen lógnak ott egymás mellett a vállfán (nem ér röhögni, nem volt jobb ötletem :D). És mivel már annyira benne voltam a nyüzsgésben, hirtelen ötlettől vezérelve felavattam az új kuglóf-formámat - őt sikerült alkotni.




(a képen látható dzsuva és kupleráj az összes sütő-főző akciómnak a velejárója). Diós-rumos-mazsolás kuglóf, és valami isteni lett! Forró kakaóval a legjobb, de házi lekvárral is biztos finom. A receptje innen származik. Mivel nekem maradt még a múltkori aranygaluskából cukrozott darált dióm, ezért azzal is megspékeltem, nem ártott neki. Csak ajánlani tudom!
Szóval ilyen mozgalmasan telt a hétvégém, de nagyon jól éreztem magam! Mostantól fogva számolom vissza a napokat az év legszebb ünnepéig, közben gesztenyét sütögetek, ajándékokat készítek és vásárolok, dekorálok, és igyekszem nem az agyára menni senkinek a karácsony-mániámmal :D

5 megjegyzés:

  1. Atyaég, hát kitettél magadért, én is ma fejeztem be az utolsó simításokat Adventre, így nyugodtan gyújthattam meg a gyertyát!

    VálaszTörlés
  2. Olyan aranyosak az angyalkák! Mennyibe kerültek?
    A kosztorú olyan szemet gyönyörködtető, hihetetlenül jól néz kis, és gondolom az illata is jó lehet.
    Mekkora ötlet ez az adventi naptár, lehet jövőre éni s megpróbálkozom vele, mert egyszerű és nagyszerű:) Köszi az ötletet:)
    A kuglóf meg már kipróbálós listán van, szeretem az ilyen egyszerű sütiket:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hű, hát az angyalkák árára már nem emlékszem pontosan, de pár száz forint körül mozoghatnak. Mindenképpen megéri. A koszorút ért dicséreteket pedig köszönöm, tényleg isteni illata van :) Kár, hogy fahéjat nem tudtam rá rakni, akkor lett volna még jobb! A naptár meg tényleg pofonegyszerű, csak kicsit időigényes, de ennél jóval bonyolultabbak vannak a neten, szóval ez még kifejezetten könnyű. A kuglófot pedig ne hagyd ki, mert akármennyire is egyszerű, az íze pompás! :)

      Törlés