2011. szeptember 15., csütörtök

Horoszkópjaim

Gondoltam csinálok egy kis válogatást a különböző neten fellelhető horoszkópokból. Az alapokat már mindenki ismeri, azzal nem szöszmötölök, de ezekről a különlegesekről szeretek olvasni, mert sokszor nagyon érdekes dolgok derülnek ki belőlük. Nem állítom, hogy mindegyik 100%-ig illik rám, hiszen azért közel sem olyan részletgazdag, mint egy emberi személyiség, de azért el tudnak gondolkodtatni és van bennük valóságalap. Íme az én horoszkópjaim különböző témakörben.

Indián horoszkóp
Harkály
Erénye: együtt érző, odaadó
Hibája: szeszélyes

A harkályt nem véletlenül nevezik a fák doktorának. Erős csőrét és karmait kizárólag arra használja, hogy megtalálja, hol van a baj, és azt ott azon nyomban orvosolja. Érzelmi élete intenzív, de gyakran kiszámíthatatlanok a hangulatváltozásai. Az embereket két nagy csoportra osztja, az egyikbe azok tartoznak, akiket szeret és akikért áldozatokra is kész, a másikba pedig azok, akiket nem kedvel, ám a bajba jutottakon mindig megesik a szíve. Hűséges, nem csak a kapcsolataiban, hanem tárgyakhoz is ragaszkodik. Megszokott környezetét nem szívesen hagyja el, a régi erdőbe, az ismert fákhoz mindig visszatér. Nem vágyik karrierre, a hatalom hidegen hagyja. Ha családias légkör veszi körül és feladataival érzelmileg azonosulni tud, nyugdíjas koráig kitart egy munkahelyen.

Kelta horoszkóp
Tölgy
Jelképe: a Fehér Ló vagy az Arany Kerék

A Tölgy-jegy emberei gazdag képzeletvilággal rendelkeznek. Legfőbb erősségük optimizmusuk, valamit az, hogy mindig igazat mondanak, bármilyen következményekkel járjon is. Előfordul azonban, hogy nem kellően megfontoltak. Akik az első két hétben születtek, az újhold szakaszának befolyása alá kerülnek. Hajlamosak anyagi kockázatot és olyan személyes kötelezettségeket vállalni, amelyeket nehéz teljesíteni. Pozitív jellemvonásaik közé tartoznak a vezetői erények, valamit az a képességük, hogy képesek felülemelkedni az emberi kapzsiságon és zsugoriságon. Mindkét holdfázisban születettek jellemének része az önfeláldozó magatartás A holdhónap utolsó két hetében születettek azonban kevésbé hajlandóak anyagi áldozatokat hozni. Az újhold idején születettek általában színes egyéniségek, akik dicsőségre vágynak. Pozitív tulajdonságaik közé tartozik nagylelkűségük, ösztönös érzékük a túlélésre, valamit alkotókészségük.


Kínai horoszkóp
Sárkány

Jókora adag önbizalommal megáldott, a szerencse jegyében született a sárkány. Elképesztő energiával rendelkezik, képes kitartóan bármikor, bármeddig dolgozni, küzdeni a céljaiért. Akaraterejének, sikervágyának köszönhetően gyakran jut el karrierjének a csúcsára. Vezetésre, irányításra teremtett egyéniség. Érvényesülni, csillogni, kézben tartani. Ez a három jelző a sárkány életeleme. Igen nagylelkű és a szeretett lényeihez igen hűséges és ragaszkodó. Szövetségben nagyon jó partner, hiszen utolsó erejéig képes bármiért is harcolni.

Negatív tulajdonságok: Sikervágyából adódóan nem szeret várni. A késedelem az egyik legnagyobb ellensége. Türelmetlensége mellett, néha tapintatlanság és udvariatlanság is társul. A pénzhez nincs túl sok érzéke, mivel könnyen kifolyik a markából, bár ennek ellenére ugyanolyan könnyen képes pótolni azt.

Pozitív tulajdonságok: Spontán - szinte soha nem fogy ki a képtelen, ugyanakkor nagyszerű ötletekből. Igazi jó főnök, aki sodró lendülettel húzza maga után a többieket. Hivatásában odaadó, lojális, ám ha nem találta meg azt ami motiválja, könnyen lép egyik helyről a másikra. Különcsége inkább szerethetővé, mint kiközösítetté teszi.

A sárkány nő:
Feminista, kozmopolita típus, aki rendkívül szeszélyes, szenvedélyes és büszke. A sárkány nő a szerelemben megszerzi, amit akar, bármi áron.. Nem tűri a korlátokat, szabadságra és érvényesülésre vágyik. Ha megtalálja a neki megfelelő, alkalmazkodó, de kemény kezű, harcos partnerét, tökéletesen boldoggá tudja tenni.


Egyiptomi horoszkóp
Anubisz - a holtak kapujának őrzője


Becsületes, nyíltszívű, de konok és kicsit talán nyers is, viszont rendszerint igaza van. Nehezen köt kompromisszumot. Precíz, pontos, és ezt követeli a környezetétől is. Nehezen barátkozik, inkább a háttérbe húzódik. Szeretteiről szívesen gondoskodik, még személyes kényelméről is lemond a kedvükért. A magánéletben is magasra teszi a lécet, és nehezen nyílik meg. Úgy gondolja, önt nem lehet szeretni. Hogy mennyire téved, arról májusban fog igazán meggyőződni. És nemcsak a biztonságot kapja meg, de az érzékiségét is kiélheti.


Inka madárhoroszkóp
Fürj

Igazi tyúkanyó, tyúkapó. Szerénység, jólelkűség, egyenesség és a áldozatkészség jellemzi. Senki sem képes úgy gondoskodni otthonáról és a családjáról, mint a fürj jegyében született ember. Ügyes és gyakorlatias, nincs sok hibája. Néha zsörtölődik, de könnyű leszerelni, ha igazat adunk neki. Képes nagyon keményen dolgozni azért, hogy megfelelő körülményeket biztosítson családjának.

Milyen partner?
Született otthonülő. Nem vágyik a nagyvilágba - inkább papucsot húz, és kényelmesen elhelyezkedik a fotelben. Imádja a gyerekeket, akikkel szemben megértő és türelmes. Szívesen kényezteti őket is, párját is.


Tündér horoszkóp
Melior

Az örök fiatalság, a kitűnő szellemi képességek, az intelligencia, a képzelőerő, a mágia világával ajándékozza meg az embert Melior tündér. A kelta eredetű mitológiai alakot az öröm, a derű, a felhőtlen boldogság tündérének is tartják. Hozzátartozik ezenfelül a könyörület, a megbocsátás is.

1 megjegyzés:

  1. A különböző horoszkópok engem is mindig erősen foglalkoztattak, szerintem van bőven valóság alapjuk!
    A tieid is nagyon jók! :)

    VálaszTörlés