2011. június 23., csütörtök

Kíváncsi füzet és emlékkönyvek

Emlékeztek még a suliból a kíváncsi füzetekre, amik körbe-körbe jártak az osztályban? Mi régen nagyon sokat szórakoztunk ezekkel, butábbnál butább kérdéseket tettünk fel egymásnak, amikre sokszor nagyon jópofa, vicces válaszokat kaptunk. Úgy vettem észre, hogy a blogos körökben most nagyon népszerű az ehhez hasonló kérdezz-felelek, én is nagyon kedvelem, pont erről jutottak eszembe a régi kíváncsi füzeteink is. Sajnos nekem már egy sincs meg, de most úgy döntöttem, hogy kitalálok én is egyet a saját magam szórakoztatására, csak így, ami spontán jön (de azért az ilyen "mi a kedvenc színed-számod-fiú-lány neved" jellegű kérdéseket kihagytam :P)

1: Milyen hobbijaid vannak?
gobelinezés, keresztszemezés, rajzolás, olvasás, írás, konyhatündérkedés :)

2: Mi a neved jelentése és mennyire érzed hozzád illőnek?
Nos, a Szilvia erdei nőt jelent, és régen nagyon utáltam. Nem éreztem magamhoz illőnek, de szerintem hasonló korszakon a legtöbb fiatal átesik, mindenki különlegesebb, szebb, másabb nevet akar magának. Mostanra egészen megszerettem, a jelentése pedig kifejezetten tetszik, mert mikor a nevemre gondolok, egy csodaszép, mélyzöld erdő tárul a szemem elé tele tündérekkel (tudom, ne is mondjatok semmit :D)

3: Mi a legkedvesebb gyerekkori emléked?
Amikor anyu magas sarkú cipőiben billegtem és kipróbáltam a sminkcuccait. Emlékszem, először csak a kisujjam körmét festhettem ki pirosra, és azt is csak szökőévben egyszer, de az akkora élmény volt 6-7 évesen :)

4: Mi volt a jeled az oviban?
lila gyöngysor

5: Milyen rossz szokásaid vannak?
egyetlen egyről tudok, de az már évek óta meg van és nem tudok róla leszokni - rágom a számat :S

6: Mi van a táskádban?
Atyaég... na jó, essünk neki. Zsepi mindig van (kivéve mikor nem), innivaló, esernyő, egy éppen aktuális könyv, telefon, pipere táska (annak tartalmát nem részletezem, mert egy élet is kevés volna rá), kulcsok, bérlet, iratok, pénztárca, egy kép Viktorról, mentholos cukorka, jegyzet füzet és irdatlan mennyiségű toll, hogy mindig fel tudjam jegyezni a gondolataimat, ha éppen ihletem támad.

7: Mi a horoszkópod, és mennyire illik rád?
Rák vagyok, és teljes mértékig illik rám a legtöbb jellemzés. Duplán is megtalálható bennem ez a jegy, mivel az aszcendensem is Rák, viszont a Hold-jegyem is nagyon érződik a személyiségemben, ami pedig Vízöntő.

8: Hová utaznál el a legszívesebben?
Csak egyet nem tudok kiemelni, mert annyi helyre ellátogatnék. Viszont ahová jelenlegi életemben mindenképpen el szeretnék jutni az Írország és Skócia, Japán, illetve a Feröer szigetek, meg az összes északi ország - ott mindig jó idő van, nem ilyen dög meleg, mint nálunk, fuj... Ja, és ahogy egyre több filmet nézek Olaszországról, azon belül is Toszkánáról, oda is egyre jobban húz a szívem :)

9: Hogyan változtál az elmúlt két évben?
Először is rengeteget változtam. Régen nagyon depressziós, csípős nyelvű, negatív beállítottságú leányzó voltam, aztán

gondoltam egyet, rájöttem, hogy nekem ez így nagyon nem jó és változtattam magamon. Azóta egy életvidám, pozitív szemléletű, ám továbbra is csípős nyelvű hölgyemény vagyok :P

10: Milyen az ideálod?
Mindig is a magas, erőteljes alkatú, karizmatikus férfiakat kedveltem hosszú, egyenes fekete hajjal és jégkék szemekkel. Viktor tökéletesen megfelel ennek a leírásnak :)

11: Mi lennél, ha újjá születnél?
Egy másik, vagy egy következő életben egészen biztos, hogy valami tengeri élőlény lennék, mondjuk delfin, vagy bálna. A bálnákat mindig is az egyik legcsodálatosabb állatoknak tartottam, még ha nem is olyan népszerűek.

12: Melyik nagy történelmi személyiséggel találkoznál szívesen?
Hűha... hát, biztos jó pár híres történelmi személyiséggel találkoznék, de talán akinek a társaságát leginkább vágynám, az Sissi lenne :) Mindig is kedveltem és tiszteltem őt mindazért, amit tett, és azért is, amilyen jellem volt.

13: Mi a mottód?
"Van még jó ebben a világban, amiért érdemes küzdeni"

14: Van valamilyen fóbiád?
Hát, ez lehet, hogy furcsa lesz, de rettegek a csücsköktől :D Legyen szó párna, vagy takaró csücsökről, vagy bármilyen más anyagon lévő csücsökről, attól én irtózom, maga az érintése irritál.

15: Mit változtatnál meg a világban?
Nem a világot kell megváltoztatni, hanem az embereket, akik benne élnek.


Aztán emlékeztek még az emlékkönyvekre? Az is körbejárt az egész osztályon, sőt, én még a tanáraimnak és néhány felsőbb évesnek is odaadtam, hogy rajzoljanak és írjanak bele valami szépet. Eszméletlen nagy élmény volt felfedezni az új rajzokat és bölcsességeket, persze sokszor volt, hogy ugyanazokat az addigra már sablonossá vált mondókákat kaptuk, de én akkor is imádtam. Elámultam egyik-másik társam rajztehetségén, másoknak a gyöngybetűin, megint másoknak a humorán, de leginkább a titok-sarkakat szerettem. Ez volt az, mikor a lap alsó sarkát felhajtod, ráírod a tetejére, hogy titok, és a belsejébe írsz valami nagyon személyre szólót. Igaz, én sokszor kaptam azt a kis szösszenetet, hogy "te kis piszok, hát nem látod, hogy ez titok?", de jó párszor voltak benne kedves, személyre szóló jókívánságok is. Az utolsó oldalon kötelezően vicceknek kellett lennie, de amolyan vakolatkaparós, falba verős favicceknek, amin már csak kínodban röhögsz, középen meg ott volt a közös oldal, ahová mindenki beírta a saját nevét :) Áh, de szép évek is voltak azok, és még ha sok nehézséggel is voltak tele, most nagyon jól esett visszaemlékezni ezekre a dolgokra :) Így a végére pedig megosztom veletek a legkedvesebb emlékkönyv idézetemet;

Ha majd hajad fehér lesz, s kezed reszkető,
Ott ülsz majd kis unokáid közt, s az egyik egy könyvet vesz elő.
"Nézd nagymama, egy könyvet találtam!"- s te felnyitod majd a fedelét.
Eszedbe jut kit talán már rég takar a sír.
Kis unokáid félve suttogják:"Nézd a nagymama sír..."

2 megjegyzés:

  1. Az utolsó idézet, amit írtál nekem is benne van a kis könyvemben :) én is néha-néha előveszem, és mennyi emlék köt hozzá...hasonlóképpen mint téged. :)
    Kíváncsi füzetem is volt, de elveszett :( pedig kerestem, de sehol sincs. Jó volna ha előkerülne majd.

    VálaszTörlés
  2. Jó neked, hogy meg van még az emlékkönyved, nekem sajnos már nincs, pedig de jó lenne visszaemlékezni a régi iskolatársakra :)

    VálaszTörlés