2011. március 17., csütörtök

...


Sokáig gondolkoztam, hogy megírjam-e mindazt, ami tegnap este történt velem. Maga a téma eléggé ismert, szóval semmi kínos nincs benne, vagy ilyesmi, csupán attól vált számomra dilemma-kérdéssé, hogy vajon egy blogon megjelenjen-e ennyire bensőséges dolog az életemről. Aztán végül arra a döntésre jutottam, hogy ez itt az én oldalam, ide öntöm ki a szívem, és amúgy is olyan típusú embernek tartom magam, aki ha kiírja magából a gondjait, akkor enyhül a szíve fájdalma is, szóval most is ezt fogom tenni.

Tegnap kiderült, hogy az édesanyám rákos. Egy szilva nagyságú rosszindulatú daganat van a mellében, és jövő hét szerdán sürgős műtétje lesz. Azt hiszem az első reakciókat senkinek sem kell bemutatnom - döbbent csönd. Csak hápogtunk, nem akartunk hinni a fülünknek. Anyumnak potyogtak a könnyei, én meg még sírni is elfelejtettem. Fogalmunk sincs mivel fog ez az egész járni, de az biztos, hogy nem lesz könnyű menet. Anyunak még sokáig kemoterápiára kell majd járnia, amitől ki fog hullani a haja, de egy a lényeg - gyógyuljon meg. Állítólag nagyon jó orvost kapott, úgyhogy ez már jó kezdet, bízunk a teljesen pozitív végkimenetelben. Most ennél többet nem igazán tudok írni, a bennem kavargó érzések amúgy is borzasztó kuszák, de egy valamiért nagyon hálás lennék. Nem tudom, hogy úgy igazán hányan olvassák a blogomat, nem is annyira lényeges, de most ha lehet, kérnék tőletek egy szívességet. Egy pár pillanat erejéig gondoljatok az édesanyámra, és küldjetek neki egy kis lelki támogatást, pozitív energiát, szeretetet, vagy aki vallásos, az mondjon érte egy imát, mert minden apró segítség jól jönne neki. Biztos vagyok benne, hogy meg fogja érezni a törődést, amit felé irányítunk, és segíteni fogja majd mindez a felépülését.
Köszönöm szépen előre is mindenkitől.

9 megjegyzés:

  1. Szia!nagyon szomorú amit irsz,engem is meghatott,mert tudom hogy ez a dolog bárkivel megeshet,és az a gondolat,hogy elveszíthetjük a szeretteinket,pláne az édesanyánkat,nagyon el tud szomorítani,főleg azért is mert akárhogy akarunk vagyis inkább szeretnénk segíteni,nem biztos hogy tudunk.Talán a szeretetünkkel.Ennyi amit tehetünk értük.Én mégis most leírnék neked valamit.Próbáljátok meg a csalánteakúrát alkalmazni,svédcseppel.Az már olyan sok emberen segített.A gugliban rákereshetsz,biztosan találsz róla valamit.Addig is itt vagyunk mi,blogtársak,és szorítunk édesanyádért.Kitartást az elkövetkezőkben,és tudd hogy melletted állunk.Remélem meggyógyul az édesanyád!Mutattad neki ezt a bejegyzést?

    VálaszTörlés
  2. Szia! Köszönöm, hogy írtál. Igen, sajnos tényleg bárkivel megeshet, és még csak fel sem lehet rá készülni. Az az érdekes, hogy úgy igazán sírni nem tudok, de talán ez annak a jele, hogy anyu gyorsan fel fog épülni, és fölösleges sírni. Rengeteg ember éli vígan tovább az életét egy ilyen műtét után, úgyhogy mi sem esünk kétségbe. Köszönöm a tippet, amit adtál, el fogom mondani édesanyámnak, habár az ilyen herba teákkal ő nagyon hadilábon áll, de talán most ki fogja próbálni. A bejegyzést nem mutattam neki, de nem tabu a téma, már ő is sok ismerősének elmesélte, hiszen ilyenkor jó megosztani a gondolatainkat másokkal. Még egyszer köszönök minden kedves szót és bátorítást!

    VálaszTörlés
  3. Te jó ég! Erre nem tudok most én sem mit mondani...ledöbbentem, tényleg át kéne mennem majd hozzátok :( Remélem anyud jobban lesz és az orvosok segítenek neki! Én a világ legjobb gyógymódját tudom kínálni neked meg anyudnak. Öleljétek meg egymást! Az ölelés gyógyít, akárcsak a szeretet!

    VálaszTörlés
  4. Egészen biztos, hogy anyu meg fog gyógyulni, mert tényleg remek orvost kapott, meg amúgy is nagyon erős nő :) Az ölelés és a szeretet pedig tényleg nagyon jó gyógyír, talán a legjobb. Köszönöm!

    VálaszTörlés
  5. Már meg is öleltem képzeletben:) És téged is:)

    VálaszTörlés
  6. Szilvi nagyon sok erőt, kitartást nektek!!
    Nagyon reméljük, hogy minden rendben lesz! És persze hogy rendben lesz...miért ne lenne?!
    Én mindenképpen gondolok rá és rád is, még ha nem kérted volna akkor is!
    Tartsatok ki egymás mellett, támogassátok, nem szabad feladni semmit!
    sok puszit küldök!

    VálaszTörlés
  7. Sofia, köszönjük szépen, érezzük is a finom ölelést :)
    Brigittém, neked is köszönöm a biztatást, és hogy hiszel bennünk! Mi is biztosak vagyunk benne, hogy minden rendben lesz, nincs síri hangulat itthon, pozitívak vagyunk :)

    VálaszTörlés
  8. Javulást, előtte-utána pedig sok-sok erőt kívánunk édesanyádnak, neked is egy jó adagot belőle, hogy támogatni tudd a szereteteddel! A pozitív hozzáállás, a javulásba vetett bizalom tényleg nagyon nagy erőt jelent a betegségek idején is, ezt látom én is! Kitartás!!!! Szeretettel
    Merci

    VálaszTörlés
  9. Kedves Merci, köszönöm biztató soraidat, jól esik látni, hogy ennyien kívántok nekünk kitartást és erőt! :) Mindannyian aggodalom és félelem nélkül várjuk a szerdai műtétet.

    VálaszTörlés