2011. február 7., hétfő

Egy jó nap





Ma csupa kellemes dolog történt velem, és ez most nagyon feldobta a hangulatomat. Kezdődött az egész azzal, hogy csodaszép tavaszias idő volt ma, hétágról sütött a nap, szinte már kabát nélkül közlekedtem. Annyira jól esett a lelkemnek egy kis melegség, ráadásul már ott volt a levegőben az a hamisítatlan tavasz-illat is, amit úgy szeretek. Még nem érezni benne a virágokat, inkább csak egy kellemes, üde és balzsamos fuvallatról van szó, ami simogatja a téli álomból ébredő lelkeket - többek között az enyémet is :)
Ezután értesítést kaptam, miszerint megjött a rendelt könyvem, amit az előző bejegyzésemben is emlegettem. Viktor holnap megy el érte, és remélhetőleg hamar olvashatom is. Ezen kívül pedig megtaláltam a vaterán Nora Robert-től a Bűbájosok-at, ami a Tündérvarázs előzménye, és tesóm közreműködésének hála azt is megrendeljük. Remélhetőleg hamar megkapom ^^ Ha jól számolom, akkor az előző szerzeményeimmel együtt így már öt könyv vár rám kiolvasásra.
Ezen kívül születtek ismét kis halaink! :) Azt hiszem a halacskáink is érzik a tavasz közeledtét, mert igencsak tevékenyek most egymással, és már meg is érkezett hozzánk az első pár bébihalacska. Eddig heten vannak, mint a gonoszok, reméljük mindegyik életben marad. Viktor teljesen be van tőlük zsongva, imádja őket kimenteni és külön nevelgetni - hiába, az apai ösztönök erősen élnek benne, no meg az állatok iránt is nagyon nagy szeretetet táplál :)
És ha már állatok, akkor egy kissé szomorúbb hír is; Fricike állapota sajnos erősen romlik :( Ma volt orvosnál, és ismét kapott valami gyógyszert a szemére, de egyre csúnyábban néz ki. Reggelente annyira be van neki gyógyulva, hogy az egyiket ki sem tudja nyitni, a másikat meg csak résnyire, és a daganatát is folyton elkaparja. Ráadásul mint most megtudtam végbéldaganata is van, úgyhogy szegény kisfickóra nagyon rá jár a rúd :((( Persze mi kitartunk mellette, segítjük, hiszen mostanra már nem igazán lát, és természetesen továbbra is mérhetetlenül szeretjük. Amikor csak időnk van dédelgetjük és játszunk vele, szerencsére a jókedve kicsit sem romlott le, ugyanolyan életvidám, rosszalkodós kutyus, mint eddig :) Nagyjából ennyi történt velem a mai napon, és azért ezek zömében jó dolgok voltak, úgyhogy igazán nem panaszkodhatom :)

2 megjegyzés:

  1. Tényleg csodálatos nap volt, én is annyira élveztem! :-)) Nagyon várom a tavaszt, olyankor új erőre kapok, mintha újjászületnék :)
    Viszont sajnálom a kutyusodat..borzasztó ilyenen keresztül menni, mi is átéltük ezt.
    De szeretni kell őket, szeretni és segíteni amennyire csak lehet úgy talán ők is jobban viselik. :(

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm az együttérzésedet, tényleg nem túl jó mindez, de azért szerencsére még nincs olyan állapotban Fricike, hogy nagyon magunk alatt legyünk. Nyilván kellemetlen és zavaró számára, hogy nem igazán lát, emiatt sajnos morgósabb is lett, de elfogadtuk és igyekszünk őt minél jobban kényeztetni. A doki azt mondta, hogy ezek a problémák nem veszélyeztetik az életét, inkább csak megnehezítik, úgyhogy egyelőre nagy baj nem fenyeget minket. Ettől függetlenül azért nagyon odafigyelünk rá és szeretgetjük :)

    VálaszTörlés