2010. április 6., kedd

Eddigi alkotásaim

Egy kedves barátnőm, Barbi külön kérésére íródik most ez a bejegyzés, aki megkért, hogy rakjak fel az eddigi kreatív munkáimból néhányat. Most főleg a gobelinjeimről, a keresztszemeseimről és a babáimról rakok fel képeket, de a közeljövőben szeretnék néhány rajzot is feltenni. Előre kell bocsátanom, hogy semmi tehetségem nincs a fotózáshoz, így szíves elnézését kérem azon barátaimnak, akik ehhez értenek, és bántja a szemüket a a kontárkodásom. A képe telefonnal készültek, és igyekeztem a tőlem telhető legjobbat nyújtani.

Elsőnek itt van Panni baba, aki azon rongybabák alapján készült, amiket a nagyobb vásárokon látni lehetett. Én megpróbáltam a saját verziómat elkészíteni az otthon lévő anyagaimból.

A második képen egyébként a párom Biohazardos pólója előtt pózol a kisasszony, ezt az ő kérésére tettem fel :)

Másodiknak itt van Hótündér, aki egy fakanál-baba.



A szárnyait és a koronáját igazi kihívás volt összebarkácsolni. A szárnyakat sima drótból formáztam meg, amit orvosi gézzel töltöttem ki, a ruha és a korona pedig kiselejtezett függönyanyagból készült.

A harmadik egy régebbi gobelinem, ami egy gésát ábrázol egy kertben. Nagyon szeretem ezt a képet, a szobám falára van fellógatva. Mindig is akartam ilyet, mert a keleti, azon belül is a japán kultúra nagyon közel áll a szívemhez.


A negyedik egy elefántos gobelin könyvjelző, amit a páromnak készítettem karácsonyra.



Már rég óta szeretett volna valami normális könyvjelzőt, ami nem csak egy papírzsebkendő, és erre a kis kék elefántra esett a választása. Szerintem nagyon aranyos és bohókás, remekül illik hozzá :)

Az ötödik pedig egy lila virágos keresztszemes könyvjelző, ami a sajátom.



Én is a fent említett okok miatt szerettem volna valami épkézláb könyvjelzőt, és amikor megláttam ezt a mintát, nem tudtam neki ellenállni. Nagyon szeretem a lila színt és a virágokat, úgy érzem részemről is jó választás volt ez a kis apróság. A két könyvjelző hátulját viszont eléggé megszenvedtem, ugyanis a rávasalhatós hát-részt sikeresen elégettük anyuval (először próbálkoztunk vele), így maradt a varrós verzió. Először természetesen rosszul csináltam, mert elfelejtettem felvarrni a szélét, így az anyag folyamatosan felfeslett, úgyhogy leszedtem és kezdhettem elölről, de másodjára már minden jól ment szerencsére.

A legközelebbi projectem egy kék-ezüst keresztszemes tündérke lesz (igen, még mindig tündér mánia van), amit szintén szeretnék bekereteztetni és feltenni a falamra. Utána párom nővérének készül egy delfines könyvjelző, de hogy ezek után mibe fogok bele azt még nem tudom. Mondjuk könyvjelző varrásban már elég jó vagyok, úgyhogy ha valaki szeretne, annak örömmel készítek, csak szóljon :) És ahogy ígértem, később felteszem majd néhány jobban sikerült rajzomat is. Puszi mindenkinek!

3 megjegyzés:

  1. Ah Panni! Annyira aranyos! Nagyon szépek a keresztszemes munkáid is, nagyon tetszenek, és ne aggódj, nagyon jók a képek! Minden látszódik :) Lehet, hogy kéne cserejátékot játszanunk! :)

    VálaszTörlés
  2. De jók! nagyon jó ötlet volt feltenni a munkáidat!! :) gyönyörűek egytől egyig!

    VálaszTörlés
  3. De édesek a kreálmányaid!!! *.*
    Nagyon szépek és aranyosak! ^^

    VálaszTörlés