2015. május 13., szerda

Díjazás :)

Ismét díjazva lettem, ezúttal Tipegő Zombi által, akinek ezúton is szeretném megköszönni, hogy gondolt rám :) Mindig jól esik ilyen kis elismerést kapni, mert ez egy pozitív visszajelzés felém, aminek nagyon örülök!



Szabályok:
Írj 10 dolgot magadról
Válaszolj 10 kérdésre
Tegyél fel 10 kérdést
Add tovább legalább öt embernek


Nézzük is a 10 dolgot rólam:

- megnyugtat, ha macskalépcsőt hajtogathatok

- nem tudok 8 óránál többet aludni, mert megfájdul a derekam és a fejem. Pedig néha szeretnék...

- gyűlölöm a vaníliás és kókuszos illatosítókat a mozgó járművekben. Felfordul tőlük a gyomrom.

- nem rágózom. Nem tartom nőies dolognak, hogy egy gumidarabon kérődzzek. Tic-tac-ot szoktam szopogatni, ha nem épp üde a lehelletem.

- az enyhén szénsavas ásványvizeket kedvelem. A mentes poshadt ízű, az erősen szénsavas meg az orromon keresztül akar utat törni magának.

- Szinte lerobbanthatatlan rólam az itthoni "játszós pulcsim". Ez egy fekete kötött anyagú pulóver, amit Málnácska, a kutyusunk már rég szétcincált, emiatt kilógnak belőle a szálak és erősen lyukas is. Én viszont imádom.

- érdekes módon szoktam belebújni a nadrágjaimba, Viktor mindig nevet is rajta. Nem felhúzom annyira a szárukat, hogy kényelmesen átférjen a lábfejem, hanem belelépek kb. a feléig, majd apró mozdulatokkal magamra cincálom a maradék részeket :D

- nem szeretem a rózsaillatú kozmetikumokat. Az igazi rózsaillattal nincs bajom, de szépségápolási termékekben valahogy sosem sikerül jól eltalálni ezt az aromát.

- állandóan kommentálom a filmeket, negatív értelemben. Rendszerint az irtózatos logikai bakikat, a gagyi szerelmi jeleneteket és a fizikailag képtelen megmozdulásokat hurrogom le, Viktor emiatt néha nem is szeret velem mozizni, mert nem tudja miattam élvezni a történetet :D De hát most mit csináljak, ha valami nyilvánvalóan gagyi és még ráadásul hülyeség is?

- imádom végigkopogtatni a körmeimet a kemény felületeken, ezzel pedig őrületbe kergetem Viktort - ő ugyanis utálja ezt a hangot :D

Tipegő Zombi 10 kérdésére a válasz:

1. Mi volt az utolsó dal, amit rongyosra hallgattál?

Hű, nem is tudom... talán mikor fellépésre keresgéltem zenéket, akkor nagyon sokat hallgattam a Nox Arcana Yog Sothoth című számát.

2. Melyik film gondolkodtatott el leginkább, és miért?

Nagyon sok elgondolkodtató filmet láttam már, de ami a legjobban megmaradt bennem az az Ember a földről. Nehéz megmagyarázni mi fogott meg benne annyira, talán az, hogy olyan tárgyilagosan, olyan jól alátámasztva mesél el nekünk egy hihetetlennek tűnő sztorit, hogy a végén az emberben elkezd pislákolni a gondolat, hogy mi van, ha mégis igaz? 

3.Mi a kedvenc kirándulóhelyed, és miért?

Sok helyre szeretek menni kirándulni, de leggyakrabban kis Duna-ágat látogatjuk meg és az ottani lápot, illetve szeretjük megmászni a Gellért hegyet is Viktorral. Bár igazság szerint nekem mindegy, hogy hova megyek, csak zöldbe menjünk :)

4. Mit gondolsz arról, ha valaki a társaság hatására kifordul önmagából?

első körben azt, hogy valószínűleg imponálni akar a társaságnak, de rögtön második körben a nemtetszés is eluralkodik rajtam. Ez azért van így, mert szerintem nem számít milyen emberek között vagyunk éppen, akkor is mindig önmagunkat kell adnunk, nem pedig egy maszkot, ami a másik fél számára szimpatikus lehet. Én pl. nem próbálok meg mindenkinek kétségbeesetten szimpi lenni, mert tudom, hogy lehetetlen. Adom önmagam, aztán akinek tetszik, annak örülök, akinek meg nem az, kap egy I.J. pólót.

5. Mik számodra a megbocsátható bűnök?

Hát nem sok van, hogy őszinte legyek. A büszkeséget el tudom nézni, sőt, ezt nem is tartom bűnös dolognak, mivel ha valódi szellemi fölény áll mögötte, akkor az illető joggal lehet büszke magára. Az apró füllentéseket csak akkor tudom elnézni, ha egy kedves meglepetés miatt történnek, a kegyes hazugságra viszont nem vagyok kíváncsi. A haragot és a dühöt is el tudom nézni, mivel teljesen természetes dolognak tartom a kevéssé pozitív érzelmeket is, és azokat is meg kell élnünk ahhoz, hogy utána jobban érezzük magunkat. A lustaságot is elnézem, mivel jómagam is tudok néha az lenni :P

6. Ki a kedvenc mitológiai alakod, és miért?

Nincs kifejezetten egy alak, aki a kedvencem lenne, inkább úgy mondom, hogy ánblokk a görög mitológiát imádom, minden szereplőjével és istenségével együtt. Habár hozzá kell tennem, hogy a legtöbb kultúra tenger, vagy vízistenségei felé erős szimpátiát táplálok :P

7. Mennyire szór az ízlésed?

Ha jól értelmezem a kérdést, akkor itt most az lenne a lényeg, hogy mennyire vegyes az ízlésem. Ha így van, akkor nagyon, ugyanis minden téren vegyes felvágott vagyok. Zenében, ruházatban, ételekben, mindenben, és kicsit sem zavar. Szeretek tájékozott lenni, sok mindent megismerni és az sem baj, ha néha egymással ellentétes dolgokat kedvelek, mert bennem azok is teljesen jól megférnek. Ha ilyen kedvem van, akkor az egyik jön elő, ha olyanom, akkor a másik. Sokrétű embernek tartom magam.

8. Ha azt mondanák, hogy egy valamit megváltoztathatnál magadon, mi lenne az?

Most mondhatnám az alakomat, de azon én magam is tudok változtatni, így inkább olyan választok, aminek az eredményessége nem feltételnül rajtam múlik. Nagyon szeretnék ugyanis hosszú, dús hajzuhatagot. Nem vastagszálút, maradhat vékony, csak kicsit több hajam is lehetne :D Meg nőhetne szemöldököm is... 

9. Aktív, vagy passzív pihenő/nyaraló vagy?

Is-is. Az elején szükségem van arra, hogy kb. másfél, két hétig punnyadhassak és kipihenjem a fáradalmaimat, de utána nem tudok megülni a valagamon, mindig mennék, programokra vágyom, stb.

10. Hogy tartod egyensúlyban a mindennapjaidat?

Van egy jól bevált napirendem, amihez ragaszkodom. Ez azért is jó, mert van egy kis defektem, és szeretem, ha minden a megszokott ütemben történik a napom során. Ha eltérés történik hajlamos vagyok nyafogni és hisztériázni, de attól még persze alkalmazkodom.

10 kérdés tőlem:

1. Mi  kedvenc részed magadon?
2. Mi az, amit soha életedben nem próbálnál ki?
3. Van-e olyan történelmi személyiség, akivel azonosulni tudsz?
4. Útelágazáshoz érsz egy erdőben: jobbra szép, tiszta ösvény van előtted, balra kevésbé kitaposott. Melyik utat választod? Mit szimbolizál számodra ez a választás?
5. Mi volt a legutolsó álmod?
6. Melyik természeti elemhez vonzódsz a legjobban? (föld, tűz, víz, levegő, fém, éter, stb.)
7. Kedvenc kutyafajtád?
8. Mi a legbosszantóbb dolog a számodra?
9. Ha bárkit választhatnál - tértől és időtől függetlenül - kit választanál tanító mesterednek?
10. Melyik az a könyv, amelyhez rendszeresen visszatérsz és évről évre újraolvasod?

Jelöltjeim:

Tipegő Zombi, természetesen ment vissza :P
Moon Angel (tudom, hogy Tipegő Zombi is jelölt, de kíváncsi lennék a válaszaidra :P)

Köszönöm még egyszer a díjat! ^^

12 megjegyzés:

  1. Hűha! Köszönöm! :) Nem vagyok egy nagy díj-rajongó de olyan jók a kérdések, hogy elfogadom. Köszönöm, hogy rám gondoltál, nagyon jól esik, :)

    Az ember a földön számomra is nagyon meghatározó film volt. Én is zöldbe és vízpart mellé szeretek menni kirándulni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szívesen, és örülök, hogy tetszenek a kérdések :)

      Törlés
  2. Nagyon nevettem egy csomó válaszodon, az én öcsém azt a hangot utálja, amikor megélezed a körmöddel a papírt :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jé, pedig a papírzörgés hangja olyan kellemes, legalábbis nekem :O

      Törlés
  3. Nekem is 8 óra a maximum alvás, ha többet szunyálok, egész nap fáj a fejem.
    A hetes kérdést jól értelmezted. :)
    Köszönöm a visszadíjat, és a kitöltést is!!!
    Szép napot!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Detto, 8 óránál több alvást nem bírok és nem is merek kockáztatni.
      Én köszönöm a díjat még egyszer, nagyon tetszettek a kérdéseid :)

      Törlés
  4. Köszönöm szépen a díjat,kedves tőled- hamarosan erre is sor kerül (:

    VálaszTörlés
  5. Az öcsém és én is mindig végigkommentáljuk a filmeket, még azokat is, amiket egyébként nagyon szeretünk. A család többi tagja utál velünk filmet nézni... (Ja, és le a rózsaillattal.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tartok tőle, hogy kényszeres elemzők vagyunk, illetve kicsit perfekcionisták is. Vagy nem tudom minek lehetne ezt nevezni :D

      Törlés