- 15 dkg xilit
- 3 tojás
- 25 dkg margarin
- 25 dkg tönkölybúzaliszt
- 1 cs sütőpor
- 10 dkg apróra vágott diabetikus étcsoki
- 15 dkg durvára vágott dió
A xilitet a margarinnal, tojással kikavarjuk, majd mehet bele a sütőporral elkevert liszt, a dió és a csoki. Ezt jól kikavarjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe halmozzuk egy kanál segítségével a tésztát. Szellősen rakjuk le őket, mert nagyra nőnek. Nekem két részletben sikerült kisütni ezt a mennyiséget. Szokás szerint 180 fokon sütjük előmelegített sütőben, 15 perc alatt készül el egy adag. Kihűlés után is puha marad, az egyik kedvenc sütimmé nőtte ki magát ez az egyszerű finomság.
Jófej volt Viktor. Mikor tálcára halmoztam a sütiket őszinte csodálkozással konstatálta, hogy "Jé, ezek pont úgy néznek ki, mint a könyvben!" Hát igen, általában nem sikerül ugyanazt a vizuális élményt nyújtanom az édességeimmel, mint a profiknak :D
Remélem kipróbáljátok és nektek is ízleni fog :)
Nagyon jól hangzik, kipróbálom majd én is! :)
VálaszTörlésRemélem neked is ízleni fog :)
TörlésDe jó, hogy ki tetted ezt a receptet!
VálaszTörlésÉn nagyon szeretem a kekszeket! Gergőnek meg eddig csak bolti diabetikusat tudtunk venni. Ki fogom próbálni mindenféleképpen! :)
Örülök, hogy hasznosnak találtad, szerintem mindenképpen érdemes megsütni, mert isteni finom, viszont alig van benne szénhidrát. És olyan finom puha *.*
TörlésJól néznek ki. :)
VálaszTörlésKöszi :)
Törlés