Bazsalimomos cukkini krémleves
Valami könnyű levest szerettem volna készíteni és lehetőleg olyat, amibe tejszín sem kell, mivel anyósom cukrára oda kell figyelni. Ekkor találtam rá erre a végtelenül egyszerű levesre, amit szerintem innentől kezdve havi szinten el fogok készíteni, mert isteni finom. Mindösszesen 4 darab cukkini és egy fej vöröshagyma szükségeltetik hozzá, meg egy kis főzővíz. A hagymát és a cukkinit kockákra vágjuk, majd megfonnyasztjuk, aztán felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ha megfőtt, akkor botmixerrel pürésítjük - hihetetlen, de irtó krémes, sűrű levest kapunk, eszméletlen jó az állaga. A végén szórtam bele egy kis bazsalikomot, sót, borsot, és levesgyönggyel tálaltam. Fantasztikusan finom, kiadós leves. Aki szereti egy kis tejjel is felöntheti, úgy még krémesebb lesz.
A főétel, mint mondottam volt nem került megörökítésre, mert elpusztították, de szintén primitíven könnyű kaja volt - göngyölt csirkemell füstölt sajttal töltve, bacon köntösben. Ehhez hagymás kurmplit tálaltam, nagyon népszerű volt.
A desszert pedig Tipegő Zombi receptje alapján egy isteni étcsokis málnakrémmel töltött torta volt. Nagyon finom volt, én annyi különbséggel készítettem, hogy tejszínes krém helyett sima pudingba kevertem a málnát és a csokit. A zselatinnal továbbra sem ápolok baráti viszonyt, nekem egyszerűen nem akar sosem sikerülni rendesen, most is lefolyt mindenhová. No mindegy, olyan volt, mint a Chokito - ronda és finom :D A fiúk nagyra értékelték a tortát, persze szigorúan teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztből és xilitből készült, tehát még ezeken módosítottam az eredeti receptből.
Hú jól hangzik ez a leves, bár nem tudom a hagymát hogy bírná a gyomrom... Olajon fonnyasztottad meg a hozzávalókat? :))
VálaszTörlésCsupán csak egy kis fej hagyma van benne, az talán még nem sok. Egyébként igen, olajon fonnyasztottam, de tökmagolajon.
TörlésKöszi szépen! :))
TörlésNincs mit ^^
TörlésLényegtelen, hogy néz ki, az íze a fontos, és nagyon gusztán néz ki az a torta. :) Örülök, hogy elkészítetted.
VálaszTörlésÉn a zselatint addig hagyom dermedni, ameddig már-már majdnem beleköt az edénybe, és ha megpiszkálom, akkor kicsit darabos, és nem folyós. Ekkor teszem csak rá tortára, mert előtte mindig szétfolyt.
Köszi, hát igyekeztem :) Az íze kárpótolt minket, köszi a receptet nagyon! El fogom még készíteni más krémmel is :) A zselatint én is pont így próbáltam csinálni, de darabokban gurult le a tortáról, a végén már feladtam :D Viszont elméletileg kapok majd tortagyűrűt, ami az ilyesmit meggátolja, szóval onnantól kezdve szép zselatinos tortáim lesznek majd :P
TörlésHmmm de jól néz ki ez a leves :)
VálaszTörlésÉs nagyon finom is!
Törlés