2014. február 13., csütörtök

Szóló kosztüm kész :)

Így a sok macera, nehézség és kellemetlenség után ünnepélyesen kijelenthetem (dobpergést kéretik hozzáképzelni), hogy elkészültem a szóló ruhámmal is :) Nemrég fejeztem be, és eme pár nap varróteljesítménye után bátran kijelenthetem, hogy aki tűt és cérnát merészel felmutatni a jelenlétemben, az esélyes lesz néhány könnyedebb testi sértés kicsiny gazdájává válni :D Na jó, csak viccelek, de tényleg, én most egy jó darabig semmiféle varrószerszámot nem szeretnék látni. Nem tűnik nagy melónak a két ruha díszítése, de a sok aprólékos mütyürkézés bizony elég fárasztó, sokáig is tart, szépnek is kéne lennie, szóval csak úgy összecsapni nem lehet (és nem is lenne értelme), úgyhogy tényleg kimerítő volt. Viszont elkészültem és elégedett vagyok az eredménnyel :)



A két öv. A fekete-ezüst anyagot nem akartam sok mindennel díszíteni, mert önmagában is eléggé mutatós, csak egy kis réteg csipkét raktam rá, amit Barbi barátnőmtől kaptam, néhány lila strasszt, hogy feldobja a tömény feketés színvilágot, meg láncokat. Ugyanez a díszítési stílus jellemző a melltartómra is.



Olyan szép mintája van :) Sajnos a kép nem adja vissza tökéletesen, de a fekete csipke rész szépen elkülönül az öv anyagától, nem olvad így egybe, és a lila flitterek is sokkal jobban látszódnak.



Itt talán jobban kivehetőek a dolgok.



A melltartó. Itt a pántnál lévő részt vontam be a Barbitól kapott csipkével, oda is tettem pár flittert, meg alulra láncokat. Eléggé tapadósak, de bízom benne, hogy nem fognak tánc közben mindenhová beakadni.



A felső rész díszítése. A csipkén láthatóak a kis lila izébizék, amik itt szintén alig kivehetőek, de élőben nagyon szépen fénylenek és feldobják a feketeséget a ruhámon.


Hát szóval ennyi lenne. Idén minimalista akartam lenni, úgy voltam vele, hogy szép, de nem túl csicsás ruhákat szeretnék, amikben kényelmesen tudok mozogni, mégis jól mutat a színpadon. Tavaly volt egy szép díszes melltartóm, de alulra nem viseltem semmi ahhoz hasonlót, ezt le is pontozták. Idén harmóniát próbálok teremteni minden téren. Meg úgy voltam vele, hogy ezek az anyagok nagyon szépek, nagyon mutatósak, butaság lenne elfedni őket. Néhány apró kis kővel, flitterrel megbolondítottam őket, és nekem ennyi bőven elég. Ehhez még tessék hozzáképzelni azt a lila csipke anyagot, amit a bevásárlós bejegyzésnél mutattam, Barbi tökéletes darabot vágott le belőle formára, azt fogom a csípőmre kötni, illetve a szintén Barbi által kreált háremnaci lesz rajtam, ami baromi kényelmes és nagyon látványos :) Most már csak abban próbálok és imádom, ahogy lobog a lábam után, meg hogy nem áttetsző. Eleinte mondjuk pánikoltam, mert úgy éreztem, mintha lógna rajtam nagyon, vagy még jobban szélesítene, de aztán Viktor lefényképezett, meg felvett videóra és ott meggyőződhettem róla, hogy igenis jól áll a naci, pont olyan, amilyennek lennie kell, úgyhogy ha ebbe bele mer kötni a zsűri esküszöm vér fog folyni :D Sikerült biztosító tűt is vennem, hogy mindent rögzíteni tudjak (biztos ami biztos alapon), a sminkemet és a hajamat pedig valószínűleg szombaton fogom kikísérletezni, mert eddig nem volt rá lehetőségem. Igazából úgy képzeltem el, hogy féloldalasra fésülöm a hajam, ahogy szoktam, és félig feltűzött frizurát csinálok, mint az esküvőmön. Ahol a hajam fel lesz kontyozva, alá fogom tűzni a lila virágokat (a fekete hajamban jól fog mutatni), a sminkem pedig sima fekete lesz, mert az a duóhoz is passzol, annyi változással, hogy a szólómnál még a halántékomra sminkelek csipke motívumot lilával. Tudjátok ez az a módszer, amikor a csipke anyagot ráfeszítjük a bőrünkre, szivaccsal átütögetjük a választott színt rajta, és akkor csipke mintát kapunk. Na én is ilyet fogok csinálni magamnak a halántékomra/homlokom oldalára. Műszempillám is lesz, amitől már előre félek, bár ez most öntapadós lesz, remélem nem szívom meg vele. Ami még hátravan, az a bindi. Egyet Rékának csinálok, egyet pedig magamnak a szólóinkhoz, remélem holnap azokkal is elkészülök. 
Elég rendesen izgulok, pár napja már enni sem tudok rendesen, folyton fáradtnak érzem magam, és sajnos gyakorolni sem tudtam annyit, mint kellett volna, szóval megint minden az utolsó pillanatra marad. Még azt is ki kell gyakorolnom, hogy szemüveg nélkül, kosztümben hogy megy a tánc, mert az tavaly is megszívatott. A kosztümös próba meg azért kell, hogy érezzem miként viselkedik a ruhám mozgás közben. Nagyon remélem, hogy minden jól fog alakulni és nem felejtem el a koreográfiámat :D Sikerült megint rohadt melós táncot összehoznom, és esküszöm nektek mindenre, ami szent, hogy soha, de soha a büdös életben nem fogok többet Celldwellerre táncolni :D Ez a zene brutáááál! XD
Na most kihasználom a megérdemelt fél órányi pihenésemet és kicsit megpróbálom offolni az agyamat :P

13 megjegyzés:

  1. Nagyon-nagyon szépek *.* gyönyörű ez az anyag, tényleg kár lett volna agyon cicomázni. Biztos nagyon jól nézel ki a kosztümökben :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik és hogy egyetértesz velem a döntésemben. Még több díszt már túl soknak éreztem volna. Majd mutatok képeket, ahol rajtam van ^^

      Törlés
  2. Ez gyönyörű, nagyon ügyes vagy!*.* Csak néztem meredten, hogy váóóó.:D
    A háremnaci pedig igazából jól áll mindenkin, csak tudni kell viselni.;) (Én minden nyáron abban tolom felváltva a szoknyákkal - van az a helyzet, amikor nem vagyok hajlandó vállalni a forrónacit :D -, és zseniális! Ápol és eltakar, mégis könnyű, lenge, megvéd a szennyeződésektől [busz ülései, padok, fű], a perverzektől és kiélheted rajta a kreativitásod színek/minták terén. Néha nyáron is visszagótosodom, de arra is van egy basic fekete háremnadrágom, de azon agyalok, hogy varr[at]ok egyet abból a fent bemutatott szépséges anyagból, awww, elnézést.*.*)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, de annyira nem az ügyességemen múlott, hogy szép lett, hanem az anyagon, mert az önmagában is annyira szép :)
      Hát, háremnacit én hétköznapra nem hordanék, nem az én stílusom, de fellépésre teljesen tökéletes :) Legközelebb szoknyát fogok varratni :P
      Ehhez hasonló anyagból háremnacit varratni wow, szerintem szuper lenne! :)

      Törlés
  3. Le a kalappal, tökéletes lett! Gyönyörű *-* Ha sikerül a hajat és a sminket megcsinálni lesz külön poszt róla?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen ^^ Persze, holnap elkészítem a próba sminket és hajat, és majd pakolom fel ide is, nem maradtok le róla :P

      Törlés
  4. Nagyon szép lett, az anyag szuper :-)
    Én ugyan csak sima orientális tánccal foglalkozom, de tudom, micsoda meló a ruhákat elkészíteni, persze, talán nem kellett volna bevallanom a többieknek, hogy tudok varrni :P
    Sok sikert a versenyhez!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen :)
      Valóban sok vele a munka, és én még ráadásul nem is komplett ruhát varrtam, csak apróságokat, bár azok talán még inkább időigényesek, mert a díszítés sok szöszölést igényel. De az jó, ha te tudsz varrni, így legalább magadnak tudod készíteni a ruháidat, a saját elképzeléseid szerint :)
      Köszönöm a jókívánságot! ^^

      Törlés
  5. Gyönyörű lett minden ami a kezed alól került ki.
    Remélem majd mutatsz nekünk egy fotót az összképről. Én nagyon várom már!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, nagyon drága vagy :) Azért nem vagyok valami ügyes, de igyekeztem :) Természetesen mutatok majd fotókat, holnap amúgy is ruhában fogok gyakorolni, meg a sminket/hajat is elkészítem, meg ha megkapjuk a profi fotókat, pakolom őket fel ide :)

      Törlés
  6. Nagyon szép és bár tényleg nem túl díszes, remélem, a fények kihozzák majd az anyag mintáját, mert kár lenne, ha elveszne...! :)
    Én is imádom a háremnacit, kényelmes, de mégse 'unalmas', jó benne mozogni, meg tényleg mindenkinek jól áll...a csipkés smink is nagyon jól hangzik, szuperül fogsz kinézni! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :) Igen, ez most minimalista lett, de mivel az anyag nagyon mintás, soknak éreztem volna még sok kütyüt rá. Viktort is kérdeztem, ő is soknak érezte volna, ezzel én most így elégedett vagyok :) Bízom benne, hogy a színpadi fények megmutatják majd a minta szépségét, mert az viszi a prímet :)
      Háremnacit csak fellépéshez hordok, hétköznapra nem tudnám felvenni. A csipkés sminket meg remélhetőleg holnap láthatjátok :)

      Törlés
  7. Azta, ez valami csodaszép lett *.*

    VálaszTörlés