2013. november 10., vasárnap

Sminkelt seb

Jövő hét szombaton tartjuk a gimis barátnőimmel a kései halloween-i bulinkat, amire ki kellett ötölnöm valami jelmez-szerűséget. Közöset akartunk Viktorral, mármint amik kiegészítik egymást, de fel akartuk dobni valami különlegessel is, mert az alap koncepciónk nem túl nagy költségvetésű. Így jött az ötlet, hogy nézzünk ki úgy, mint akik mellett bomba robbant, magyarán sok-sok szépséges levedző, gennyedző, vérző sebet pingálok magunkra. Igen ám, de én még elég gyakorlatlan vagyok a témában, plusz ráadásul semmi eszközöm nem volt hozzá. Na hát akkor böngésszük a netet, mégis mivel lehet megvalósítani ezt a dolgot? Találtam néhány egyszerű megoldást, azzal kísérletezgettem. Bevallom, először úgy terveztem, hogy nem rakom fel ide a képeket, egyrészt mert azt hittem, hogy első próbálkozásra béna és gagyi lesz a seb, amit csinálok, másrészt mert Barbi barátnőm olvassa a blogom és nem akartam lelőni a poént, de közben rájöttem, hogy már nekik is felajánlottam a sminkelt seb készítését, így már oly mindegy, hogy megmutatom-e, vagy sem. Viszont ha már annyit szenvedtem vele, akkor naná, hogy megmutatom! Mindenek előtt szeretném leszögezni, hogy ez tényleg a leges legelső próbálkozásom volt, leginkább improvizáltam, és azért még közel sem tökéletes. Viszont én elégedett vagyok vele, tetszik, és remélhetőleg szombatra még ennél is brutálisabbat fogok tudni csinálni.

Amiket felhasználtam;


- lehúzható arcmaszk
- pirosító
- szájkontúr ceruza
- bordó rúzs
- piros szájfény
- festő ecset
- szemhéjfestékek (piros, lila, kékeszöld, fekete)
és ami lemaradt a képről, az a papírzsebkendő

Szóval első körben megrajzoltam szájkontúrral a seb körvonalát, aztán rákentem egy jó nagy adaggal a lehúzható arcmaszkból. Az enyém elég lassan száradt, úgyhogy sokáig kellett várnom. Amíg még ragacsos a maszk, addig ráhelyeztem egy vékony papírzsepi réteget, amit a seb formájára vágtam, majd megint lekentem az egészet. Aztán zsepiből kis csíkokat sodortam és a seb körvonalára helyeztem őket, bele a ragacsba, illetve a seb közepébe is nyomkodtam pár kisebb darabot. Ezután várakoztam, mivel a maszk nagyon lassan száradt. Közben a festő ecset végével néha megpiszkáltam a száradó réteget és megtépkedtem, hogy jó rojtos hatású legyen az egész. Mikor már nagyjából megszáradt, elkezdtem beszínezni. Elsőként piros szemhéjpúderrel kentem le az egészet, elfedve a zsepi fehérségét, majd a bordó rúzsból kenegettem mindehova, ehhez az ecset végét használtam. Miután az egész seb szép egyenletesen piros, elkezdtem játszani a színekkel, lilát, feketét, zöldeskéket tettem rá, közben pedig folyamatosan tépkedtem a sebet, hogy még rongyosabb hatású legyen. A körülötte lévő bőrt is szépen befestettem, mintha véraláfutásos lenne, majd végszónak néhány helyre odapöttyintettem pár csepp élénkpiros szájfényt, hogy friss sebnek tűnjön az egész. 
Ez lett a végeredmény;








Sajnos a maszatolás és a festék eldolgozása nem lett makulátlan, de most végül is csak gyakoroltam, szombaton jobban odafigyelek rá. Élőben egyébként sokkal erősebbek a színei. A bulin az arcunkon fognak virítani ehhez hasonló szépségek, amikbe tűző kapcsokat és ziherejsz tűket is rakok, mert miért ne :P Ne aprózzuk már el a dolgot, nem? Viktornak baromira tetszett, csak egy problémája van, mégpedig az, hogy neki ilyen sebes ábrázattal kell majd kimennie emberek közé, meg vezetnie :D Közölte, hogy majd zacskót húz addig a fejére :P Én úgy vagyok vele, hogy baromira élvezni fogom a polgárpukkasztást, lazán végig sétálok bárhol ilyen pofával :D Most már csak egy dolog van hátra - valahogy le kell mosnom magamról ezt az izét :D

12 megjegyzés:

  1. Azta! Nagyon jól néz ki! Remélem mutats majd magatokról rémisztő képet:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen :) Persze lesznek majd képek, meg beszámoló is, ezeket a pillanatokat mindig megörökítjük :)

      Törlés
  2. Nekem nagyon tetszik, oltári lett :) zseniális, mennyire olcsón is meg lehet úszni az ilyet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm ^^ Igen, ez ilyen pénztárca barát változat. Élőben még gusztustalanabb volt :P

      Törlés
  3. Jól néz ki nagyon. Ügyi vagy!

    VálaszTörlés
  4. Atyaég! Ez elég undorító :D Persze jó értelemben, elismerésem, nagyon nagyon ügyesen megcsináltad!!! Tetszik ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Köszi, ezt bóknak veszem :D Viktor is, mikor először meglátta hátrahőkölt és közölte, hogy fúj :P

      Törlés
  5. Azt, ez tényleg ütős lett, és nagyon tetszik, hogy pénztárcabarát módon is megoldható :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen :) Igen, ezt olcsón is ki lehet hozni, nem feltétlenül kellenek hozzá drága kellékek, bár tény, hogy azokkal még élethűbb lehet a seb.

      Törlés
  6. Én is próbálkoztam hasonló módszerrel. Szerintem nagyon látványos lett! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó is ilyen dolgokkal kísérletezni :) És köszönöm a dicséretet! ^^

      Törlés